• Alles over inrichting…

Praktijkruimte

Tessa Koopman woont samen met twee van haar drie kinderen in een hoekhuis in het midden van het land. Tessa wilde een pedicurepraktijk aan huis beginnen. Maar hoe te beginnen? De schuur stond al vol! In overleg met Sunny Home te Amsterdam is het jongenshonk annex schuur grondig verbouwd. Kijk snel, want het resultaat mag er zijn!

praktijkruimte header

Van schuur tot praktijkruimte.

De schuur is tot dan toe gebruikt als rommelhok en jongenshonk, compleet met scooters!

praktijkruimte1

Tessa; ‘ De ruimte stond vol en was totaal onoverzichtelijk. Tijdens de verbouwing zagen we dat de klimop zelfs naar binnen groeide. Het is een grote verbouwing geworden. Voor een praktijk was de ruimte eigenlijk te klein maar door alle meubilair op maat te laten maken is het toch een functionele ruimte geworden. De meubels zijn op maat gemaakt door Inquino. Ik heb zelfs een gezellige wachtruimte met koffiehoek. Aan de ene kant is de kast open in de praktijkruimte en aan de andere kant in de wachtruimte, zodat de cliënten ook hun jas kwijt kunnen’.

praktijkruimte2

Eisen

De praktijkruimte wordt zeer intensief gebruikt en moet aan veel normen voldoen. Louis van Praag van Sunny Home vertelt: ‘Neem de vloer, daar wordt vanuit ProVoet (de landelijke Organisatie voor Voetverzorging) hoge eisen aan gesteld i.v.m. hygiëne. Daarom hebben we voor Mipolan gekozen en zijn alle naden in de vloer zijn gelast’. Door de hoge eisen die gesteld worden aan de inrichting was Tessa bang dat de sfeer een beetje te klinisch zou worden. Maar door voor het vrolijke behang van Osborn & Little te kiezen, heeft de praktijk behalve een professionele ook een warme uitstraling.

Tessa; ‘Niets in deze praktijk is standaard. Zo hebben we ook een verrijdbare wastafel gemaakt, heel praktisch en functioneel. De mensen kunnen dan lekker in de stoel blijven zitten en na gebruik verdwijnt-ie weer in de kast’.

Wil je op de hoogte blij ven van al het WonenIS nieuws?