• Alles over inrichting…

Openhaard en zithoek

Wat doe je als je een prachtige openhaard hebt laten plaatsen, maar je de vormgeving nogal kil vindt? Juist, dan schakel je de WONENis-styliste in. In deze metamorfose maakt zij van een strakke zithoek met openhaard een warm, winters interieur.

Openhaard 1

Openhaard 2

De styliste: “De vormgeving van de haard is prachtig, en zo’n plateau biedt ruimte voor accessoires en als extra zitplek. Het is goed om zo’n extra plek bewust ‘in te richten’.

Openhaard 3

Ik heb hier gekozen om met warme, zachte, aaibare materialen te werken. Hierdoor wordt de gehele ruimte wat zachter. Het is sowieso heel mooi om met veel verschillende structuren te werken. Het warme pittige roze geeft een fris accent tussen de grijstinten.
De combi schouw – tv is vaak onvermijdelijk, maar niet altijd handig. De haard is een sfeer element, de tv meer een praktisch apparaat. Door ze naast elkaar te plaatsen, worden het al snel elkaar ‘concurrenten’. Je kunt dit visueel oplossen door de haard meer te laten opvallen dan de tv, bijvoorbeeld door het rookkanaal een opvallende of donkerdere kleur te geven. Of geef de wand achter de tv een donkere kleur, zodat het contrast met zo’n zwarte tv minder groot is.

Openhaard 4
De staande lamp is echt een blikvanger in dit interieur. Een poef van kleine reepjes leer heeft ook weer dat opvallende structuurgevoel. Zorg in een voornamelijk grijs interieur voor voldoende warme materialen. Dit vind je in structuren, maar ook bijvoorbeeld in hout, zoals het houten bijzettafeltje. Het trui-schilderij is een leuk grapje dat je snel zelf kunt maken van een canvasdoek waaromheen je een grof gebreide trui vastzet.”

Wil je op de hoogte blij ven van al het WonenIS nieuws?