• Alles over inrichting…

Optimale beveiliging met kunststof beglazing

Het is niet altijd mogelijk of even praktisch om glazen ramen te plaatsen. Het kan zelf onveilig zijn in sommige situaties. Het is daarom zelfs mogelijk om kunststof ramen te laten plaatsen. Kunststof kan tegenwoordig net zo helder en doorzichtig gemaakt worden als glas. Een groot voordeel is dat het glas dan wel vele malen sterker is dan regulier glas.

Kunststof glazen

Er zijn twee soorten kunststof glas die het meest gebruikt worden, dat zijn plexiglas en lexan. Plexiglas wordt ook wel acrylaat genoemd. Dit plexiglas is wel 25 keer zo sterk als gewoon glas is en het kan ook goed gevormd worden. Het plexiglas heeft voor de rest de zelfde eigenschappen als gewoon glas en laat net zoveel licht door maar is wel 25 keer zo sterk. Lexan, ook wel policarbonaat genoemd, is nog sterker dan plexiglas. Lexan is 250 keer zo sterk als glas. Dit maakt lexan zeer geschikt als beveiligingsglas. Het is zeer lastig om te breken en houdt daarom vandalisme en inbraken tegen. Een groot voordeel van het kunststof glas is dat het in verschillende varianten te verkrijgen is. U kunt het krijgen in verschillende kleuren, in een matte versie, doorzichtig of ondoorzichtig.

Wanneer gebruikt u kunststof glas

De ramen zijn gemakkelijk te plaatsen in een woning in plaats van de glazen ramen. Doordat het lastig te breken is, is het goed bestand tegen een inbraak of vandalisme. Naast dat het als beglazing voor uw woning kan fungeren, kan het ook op andere plekken gebruikt worden. Denkt u eens aan afschermplaten als scheiding tussen u en uw buren, of als overkapping boven uw carport, het is allemaal mogelijk. Het materiaal is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en diktes. De ramen zijn te krijgen in een dikte van 2 millimeter maar ook met en dikte van 20 millimeter. Daarnaast hebt u ook nog de keuze of u de ramen wilt in een doorzichtige staat of een ondoorzichtige staat. Er zitten veel mogelijkheden aan het kunststof glas. Wilt u weten of het ook voor uw woning, carport of schutting geschikt is? Neem dan contact op met een erkende glaszetter.

Wil je op de hoogte blij ven van al het WonenIS nieuws?