• Alles over inrichting…

Kunststof gevelbekleding voor een moderne uitstraling

Gevelbekleding dient voor verfraaiing en bescherming van uw gevel. Er worden hiervoor veel natuurlijke producten gebruikt zoals hout. Alleen zitten er een aantal nadelen aan hout. Het moet namelijk regelmatig onderhouden en geschilderd worden. De overstap van hout naar kunststof is daarom erg logisch. Kunststof is duurzaam en heeft praktisch geen onderhoud nodig. Een groot voordeel van kunststof is dat het in bijna alle vormen en kleuren te verkrijgen is. Zo creëert u moderne of juist een klassieke uitstraling.

Andere uitvoeringen

Naast kunststof zijn er ook veel andere soorten gevelbekleding. Andere soorten gevelbekleding zijn onder andere hout, steenslag en planten. Een nadeel aan deze soorten gevelbekleding zijn dat ze veel onderhoud nodig hebben. Vooral de klimopplanten hebben heel wat zorg nodig. Deze moeten namelijk regelmatig bij gesnoeid worden.

Voordelen van een kunststofgevel

Er zitten veel voordelen aan kunststof gevelbekleding en eigenlijk geen nadelen. Kunststof is er namelijk in veel verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen. Naast een stijlvolle gevel, dient de gevelbekleding ook als bescherming voor uw woning en heeft het een isolerende werking. Gevelbekleding is gemakkelijk te monteren en geeft uw woning een moderne of juist een klassieke uitstraling. Tevens is kunststof gemakkelijk te recyclen en heeft het zeer weinig tot geen onderhoud nodig. Af en toe een schoonmaak beurt is voldoende om een nette uitstraling te houden.

Prijzen

Er zit veel verschil in prijzen van de verschillende varianten gevelbekleding. Elke variant heeft zijn voor- en nadelen. Hout kan gaan rotten en is daarom sneller aan vervanging toe. Kunststof daarin tegen gaat heel veel jaren mee en zal zich terug verdienen aan het weinige onderhoud. Doordat hout en kunststof totaal andere materialen zijn, lopen de prijzen hierdoor ook wat uiteen. Voor hout betaalt u namelijk een prijs van €60,- per m². Voor kunststof daarin tegen betaalt u al snel een prijs van €80,- per m². De prijs is ook nog eens afhankelijk van de hoeveelheid die u bestelt. Wat de prijs ook nog eens zou kunnen beïnvloeden is de montage van de gevelbekleding. Wilt u het graag zelf doen, dan betaalt u niets extra’s voor de montage. Laat u het echter doen, dan gaat de prijs voor gevelbekleding omhoog.

Wil je op de hoogte blij ven van al het WonenIS nieuws?