• Alles over inrichting…

Camerabeveiliging

Heeft u een eigen bedrijf of wordt er de laatste tijd veel ingebroken bij u in de buurt? Dan is het aanschaffen van camerabeveiliging een goede investering. Dit bevordert uw eigen veiligheid maar ook de veiligheid van uw waardevolle spullen. Het is echter wel belangrijk dat de camerabeveiliging goed wordt geïnstalleerd. Met de juiste installatie kunt u er optimaal gebruik van maken. Laat het daarom installeren door een specialist.

Camera bescherming

Het is belangrijk dat de camera’s uit het zicht worden geïnstalleerd. Staan ze vol in het zicht dan zijn ze een mikpunt voor vandalisme. Niet alleen vandalen weten er raad mee, ook inbrekers. Als zij weten waar de camera’s hangen, dan kunnen zij deze gemakkelijk onschadelijk maken door de stroomtoevoer uit te schakelen.

Installatie

Wilt u het beste uit de camera’s halen, dan moeten deze op de correcte manier geïnstalleerd worden. Op die manier heeft u er het meeste profijt van. Het zicht van de camera mag namelijk niet belemmerd worden door reclameborden, bomen of takken. Heeft u een vrij zicht voor de camera, dan moet u voor voldoende licht zorgen. Wanneer het te donker is, ziet u ook op de camerabeelden niks. Zorg daarom voor een licht dat constant aanstaat of voor een lamp die aangaat bij beweging. De camera zal dan alle bewegingen goed op beeld kunnen zetten. Zorg er wel voor dat u geen tegenlicht heeft. Om een zo duidelijk mogelijk beeld te hebben is de beste positie voor een camera op ooghoogte. Zo ziet u gemakkelijk alle gezichten van inbrekers. Als u rekening heeft gehouden met al deze aspecten, rust alleen nog de zaak om af en toe de camerabeelden te bekijken.

Beeldmateriaal

Is alles geïnstalleerd en heeft u ook al het beeldmateriaal veilig opgeborgen? Dan geniet u met volle teugen van uw camera installatie. Zorg er wel voor dat uw beeldmateriaal niet toegankelijk is voor iedereen. Als inbrekers weten dat u beeldmateriaal maakt van de inbraak zullen zij namelijk opzoek gaan naar het gemaakte beeldmateriaal. Dit zullen zij meenemen of terplekke vernietigen. Zorg daarom voor een veilige plek om uw beeldmateriaal op te bergen. Zo heeft u altijd beeld van de inbraak.

Wil je op de hoogte blij ven van al het WonenIS nieuws?