• Alles over inrichting…

Energieleveranciers Nederland

Energieleveranciers zorgen voor de levering van stroom en/of gas naar uw woning. Hiervoor maken zij gebruik van de transportnetten van de regionale netbeheerders. Hieronder vindt u een overzicht van alle energieleveranciers in Nederland. Door een energie leverancier te selecteren kunt u beoordelingen en ervaringen van consumenten bekijken en krijgt u productinformatie.

U mag zelf kiezen wie uw energieleverancier is. U kunt 1 leverancier voor gas en elektriciteit hebben, maar dit mogen ook 2 aparte bedrijven zijn: 1 voor de levering van gas en 1 voor elektriciteit. De keuze is aan u.

Kies uw energieleverancier en bespaar

U kunt zelf kiezen wie uw stroom en gas levert. Dit is uw energieleverancier. Wilt u geld besparen op uw energierekening? Dan kunt u het beste jaarlijks energie vergelijken en overstappen. De netbeheerder kunt u niet kiezen: die is afhankelijk van de locatie waar u woont.

Beoordeling energieleveranciers door consumenten

Hieronder ziet u een overzicht van energieleveranciers op volgorde van consumentenwaardering. Wilt u ook een beoordeling geven? Selecteer een energieleverancier en klik op de button “Geef beoordeling”.

Grote/Bekende leveranciers:

oxxioOxxio levert sinds 2000 energie in Nederland -toen nog onder de naam Energiebedrijf.com- en is gevestigd in Rotterdam. Vanaf 2005 gaat het bedrijf verder onder de naam Oxxio en komt als eerste met de slimme meter. In 2011 wordt Oxxio overgenomen door Eneco. Het bedrijf levert 100% groene stroom en gas aan consumenten. Oxxio stimuleert iedereen om kritisch na te denken over zijn energie. Hiervoor heeft de energieleverancier een aantal innovatieve middelen ontwikkeld, zoals de slimme Oxxio App. Het motto van Oxxio is: je energie in eigen hand.

nleDe Nederlandse Energie Maatschappij is een groeiend energiebedrijf welke zich toelegt op het aanbieden van groene energie. Zij is een vooruitstrevende energiespeler, die zich ook op brancheniveau sterk maakt voor marktverbetering. De Nederlandse Energie Maatschappij richt zich op consument en ondernemers.

 

BudgetEnergie is energieleverancier sinds eind 2011 en is onderdeel van Nuts Groep. Nuts Groep is een onafhankelijke groep bedrijven die actief is op de Nederlandse en Belgische energiemarkt. Budget Energie levert met zo’n 125 medewerkers gas en 100% groene stroom aan zo’n 250.000 huishoudens (peildatum mei 2016). In de tweede helft van 2016 wil Budget Energie zich ook actiever richten op de zakelijke markt.

Nuon is een energieonderneming, die circa 2,1 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland. Nuon produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas. en biedt klanten energie-gerelateerde producten en diensten aan. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam. Het bedrijf maakt gebruik van zowel duurzame energiebronnen als fossiele brandstoffen. In de toekomst wil Nuon het aandeel duurzame productie vergroten. Daarom wordt geïnvesteerd in duurzame energiebronnen, zoals wind.

 

100% Groene leveranciers:

qurrentQurrent is begin 2006 opgericht met als missie ‘het eerste energiebedrijf te zijn dat de klant zo weinig mogelijk energie wil laten gebruiken. Qurrent wil samen met de klant streven naar een energieneutrale samenleving.

 

greenchoiceGreenchoice is een vernieuwend energiebedrijf dat uitsluitend groene energie levert aan huishoudens en kleine bedrijven. Zij hanteert hierbij zeer concurrerende tarieven en heeft als doelstelling dat zoveel mogelijk Nederlanders overstappen op groene energie. Met deze uitgangspunten voorziet Greenchoice ruim 250.000 klanten van groene stroom en groen gas. Hiermee is Greenchoice de grootste 100% groenleverancier.

pure-energiePure Energie is het groene merk van de Raedthuys Groep. Zij leveren écht groene energie uit Nederland. Zo beschikken zij over eigen windmolens en zonnepanelen zodat de klant altijd weet waar de stroom vandaan komt. Raedthuys is al ruim 20 jaar actief in de energiemarkt als ontwikkelaar en beheerder van vele windmolenparken. Pure Energie van Raedthuys gaat samen met haar klanten voor een duurzame toekomst.

 

Handige andere informatie die je kan helpen bij het kiezen van een energie leverancier of hoe je juist op energie kan besparen

Wil je op de hoogte blij ven van al het WonenIS nieuws?