• Alles over inrichting…

Energie vergelijken

Energie vergelijken is dé manier om de goedkoopste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening besparen!

Wonenis.nl adviseert de onderstaande aanbieders:

Grote/Bekende leveranciers:

oxxioOxxio levert sinds 2000 energie in Nederland -toen nog onder de naam Energiebedrijf.com- en is gevestigd in Rotterdam. Vanaf 2005 gaat het bedrijf verder onder de naam Oxxio en komt als eerste met de slimme meter. In 2011 wordt Oxxio overgenomen door Eneco. Het bedrijf levert 100% groene stroom en gas aan consumenten. Oxxio stimuleert iedereen om kritisch na te denken over zijn energie. Hiervoor heeft de energieleverancier een aantal innovatieve middelen ontwikkeld, zoals de slimme Oxxio App. Het motto van Oxxio is: je energie in eigen hand.

nleDe Nederlandse Energie Maatschappij is een groeiend energiebedrijf welke zich toelegt op het aanbieden van groene energie. Zij is een vooruitstrevende energiespeler, die zich ook op brancheniveau sterk maakt voor marktverbetering. De Nederlandse Energie Maatschappij richt zich op consument en ondernemers.

 

BudgetEnergie is energieleverancier sinds eind 2011 en is onderdeel van Nuts Groep. Nuts Groep is een onafhankelijke groep bedrijven die actief is op de Nederlandse en Belgische energiemarkt. Budget Energie levert met zo’n 125 medewerkers gas en 100% groene stroom aan zo’n 250.000 huishoudens (peildatum mei 2016). In de tweede helft van 2016 wil Budget Energie zich ook actiever richten op de zakelijke markt.

Nuon is een energieonderneming, die circa 2,1 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland. Nuon produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas. en biedt klanten energie-gerelateerde producten en diensten aan. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam. Het bedrijf maakt gebruik van zowel duurzame energiebronnen als fossiele brandstoffen. In de toekomst wil Nuon het aandeel duurzame productie vergroten. Daarom wordt geïnvesteerd in duurzame energiebronnen, zoals wind.

 

100% Groene leveranciers:

qurrentQurrent is begin 2006 opgericht met als missie ‘het eerste energiebedrijf te zijn dat de klant zo weinig mogelijk energie wil laten gebruiken. Qurrent wil samen met de klant streven naar een energieneutrale samenleving.

 

greenchoiceGreenchoice is een vernieuwend energiebedrijf dat uitsluitend groene energie levert aan huishoudens en kleine bedrijven. Zij hanteert hierbij zeer concurrerende tarieven en heeft als doelstelling dat zoveel mogelijk Nederlanders overstappen op groene energie. Met deze uitgangspunten voorziet Greenchoice ruim 250.000 klanten van groene stroom en groen gas. Hiermee is Greenchoice de grootste 100% groenleverancier.

pure-energiePure Energie is het groene merk van de Raedthuys Groep. Zij leveren écht groene energie uit Nederland. Zo beschikken zij over eigen windmolens en zonnepanelen zodat de klant altijd weet waar de stroom vandaan komt. Raedthuys is al ruim 20 jaar actief in de energiemarkt als ontwikkelaar en beheerder van vele windmolenparken. Pure Energie van Raedthuys gaat samen met haar klanten voor een duurzame toekomst.

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Je kunt dus kiezen voor de goedkoopste energieleverancier, maar ook voor de meest duurzame of de aanbieder met de beste beoordeling.

Energie vergelijken en overstappen is eenvoudig. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd en tijdens het overstapproces blijf je gewoon aangesloten op het energienet. Jouw nieuwe leverancier zorgt ervoor dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Wil je op de hoogte blij ven van al het WonenIS nieuws?