• Alles over inrichting…

Badkamerkasten

Badkamermeubels zijn niet alleen een blikvanger voor het oog, ze vormen ook de oplossing voor de opbergproblemen van handdoeken, washandjes, toiletartikelen en schoonmaakmiddelen.

Badkamerkasten 1

De meeste badkamermeubels zijn een combinatie van wastafel en bergruimte. En dat is uitermate handig en praktisch. Achter de kastdeurtjes worden alle leidingen en sifons weggewerkt en de wasbak wordt in of op het blad gemonteerd. Badkamerkasten zijn er in alle denkbare maten, zodat je het meubel aan je eigen badkamer aan kunt passen. In plaats van een spiegel kun je ook kiezen voor een spiegelkast, waarin verlichting en stopcontacten zijn gemonteerd. Ladekasten zijn het handigst onder de wastafel, u heeft dan een volledig zicht op de inhoud van de kast en de lades voorkomen moeilijk bukken. Hoge kasten zijn vrijwel altijd met plankjes uitgevoerd. Er zijn tegenwoordig ook handige horizontale kasten verkrijgbaar die je bijvoorbeeld boven het bad of toilet kunt bevestigen.

Badkamerkasten 2

De betere badmeubels zijn tegenwoordig voorzien van zelfsluitende lades; je hoeft de lade dan slechts een duwtje te geven. Ook zijn veel kastjes voorzien van een zogenoemd softclosingsyteem, waardoor ook deze het werk van het laatste stukje van je kan overnemen en geluidloos kan sluiten.

Badkamerkasten 3

Badkamermeubels zijn tegenwoordig de sfeermakers van de badkamer. Je hebt bijvoorbeeld eikenhouten meubels die perfect staan in een strak design en sierlijke wastafels die meer staan in een romantisch design. Als je wat extra opbergruimte wilt creëren, kun je kiezen voor een extra kast op een andere locatie in je badkamer. Wat betreft de kwaliteit van de badmeubels, is het vooral belangrijk te letten op de afwerking van de randen. De naden tussen de voor- en de zijkanten van een badmeubel zijn het kwetsbaarst voor vocht. De beste meubels zijn volledig mat of hoogglans gelakt, waardoor er zich nergens naden bevinden.

De keuze voor het juiste wastafelblad is erg belangrijk. Wil je bijvoorbeeld een wastafel met zijn tweeën tegelijkertijd gebruiken, dan is een extra brede wastafel of een wastafelblad dat uit twee bakken bestaat noodzakelijk. Je kunt daarnaast kiezen voor een kraan die traditioneel op de wastafel is geplaatst of een kraan die direct op de muur is geplaatst. Dit ziet er modern uit en het vergemakkelijkt het reinigen van de wastafel. Als je geen losse wastafel op het blad wilt plaatsen, dan kun je kiezen uit een geïntegreerde wastafel, die vrijwel altijd gemaakt is van keramiek of van gegoten kunststof. Over het algemeen is gegoten kunststof strakker qua vormgeving dan keramiek. Keramiek krast echter minder en heeft een meer natuurlijke uitstraling.

Sanitair winkel.nl ★★★★☆
Alles wat je nodig hebt voor je badkamer, toilet en zelfs keuken kan je eenvoudig vinden bij Sanitairwinkel.nlmeer informatie
Formido ★★★★★
Zelf klussen aan je badkamer, toilet of spullen nodig om lekker te klussen aan je ideale droomhuis? meer informatie
Wil je op de hoogte blij ven van al het WonenIS nieuws?